Yhteystiedot

Risto Heikkinen
+358 405 109 542

Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

 

Pikkujoulujahti Ylitorniolla
24.11.2009
Kokoonnuimme viikonloppuna (20.-22.11.) Ainolan metsästystilalla fasaanijahtipohjaisten pikkujoulujen viettoon. Osallistujat tykkäsivät, samoin itse olen erittäin tyytyväinen kokoontumiseemme niin koirien, niiden ohjastajien kuin tapahtuman yleisen hengenkin kannalta. Oli mukava seurailla porukalla tekemämme työn tuloksia: Alle kaksivuotiaat koiramme osoittivat olevansa jo täydessä metsästyskunnossa. Lintuja pudotettiin kaikille mukana olleille ja myös porukan kuopus, Bautz, näytti kykynsä seisojana. Tapahtumasta voi hyvinkin tulla kennelimme perinne, sen verran lystiä meillä oli. Ja mikäpä se olisi sopivampi tapa viettää pikkujouluja seisojaihmisten kesken kuin jahtipäivät!
Viimeksi päivitetty ( 29.11.2009 )
Lue lisää...
 
Onnistumisia ja epäonnistumisia
18.11.2009

Syksy on edennyt jo pitkälle ja kaikenlaista on taas ehtinyt tapahtua. Olemme touhunneet kovasti U- ja V-pentueiden kanssa, samoin myös tuontikoirien: Metsästystä, koereissuja ja treenejä porukalla. Porukassamme on ollut muutama ensimmäistä kanakoiraansa ohjastava henkilö ja se on aiheuttanut hieman lisäpuuhaa kasvattajalle. Mukana on myös jokunen sellainen ohjaaja, jolla on nyt terve koira, jolla on viitsinyt ja voinut osallistua myös kokeisiin. Edellisten johdosta syksy on ollut todella kouluttamisen täyteistä aikaa. Onneksi noita pekkaspäiviä on riittänyt kuitenkin sen verran, että myös metsästämään on ehditty varsin mukavasti.

Viimeksi päivitetty ( 20.11.2009 )
Lue lisää...
 
Lemon siirtyi tuonpuoleiseen
18.11.2009

Image
Lemon viimeisenä metsästyssyksynään (2008) Sompiolla
 

Mielissämme on asunut viime päivät suru, haikeus ja ikävä: Lemon on poissa (marraskuu 2009). Rakas Kemppomme nukkuu ikiuntaan Riston lapsuusmaisemien metsässä, sillä erityisellä paikalla, missä metsot ja teeret syksyisin kivestävät. Tuo peräänantamaton, kovan luokan metsästyskoira on jättänyt mieliimme ikuiset, syvät ja kauniit muistot.

Viimeksi päivitetty ( 17.03.2010 )
Lue lisää...
 
Junkkarireissu
29.09.2009
Junkkarireissu on takana. Mitäpä reissulta jäi käteen? Jälkipalavereita on pidetty puhelimitse runsain määrin ja päässä vilisee siinä määrin ajatuksia, että humisee. Yritänpä tässä hiljattain kotiutuneena pukea jotakin tekstiksi. Siis: Rikurovan koiria oli mukana 12, joista kymmenen suoraa kasvattiamme ja kaksi tuontia. Mukaan olivat tulossa myös Vilunki ja Uma, mutta he estyivät viime hetkellä, harmi. Paikalla tässä vuonna 2008 syntyneiden koirien jalostustapahtumassa olivat Rikurovan Ursa, Una, Ulpu, Uri, Uno Ukkeli, Vilma, Viivi, Vili ja Visa sekä tuonnit Edda ja Astor. Varsin hyvä edustus siis.
Viimeksi päivitetty ( 01.10.2009 )
Lue lisää...
 
Koekausi alkanut varsin mukavasti
21.09.2009

Koiriemme jälkeläiset ovat aloittaneet KAER-koekauden varsin mukavasti. Jörtin jälkeläisistä kokeissa käyvät enää lähinnä ne, jotka jahtaavat niitä korkeimpia titteleitä, eli KVA- tai Riistakoira-titteliä: Uudenjoen Erä-Iitu saavutti tuon tavoitellun käyttövalion arvon hiljattain Hyrynsalmella metsäkokeissa. Soittaessani onnittelupuhelun isännälle, olisi paikallaan ollut myös onnellisimman miehen tittelin myöntäminen - eikä toki syyttä, upea on saavutus! Uudenjoen Erä-Vimma puolestaan voitti Keski-Pohjanmaan piirimestaruuden VOI2-palkinnolla menneenä viikonloppuna. Uudenjoen kennelin puheena olevan pentueen uskaltaa esittää hipovan käyttöominaisuuksiensa puolesta optimaalia; näyttäähän tuo myös "pahasti" siltä, että kaikki VOI-luokassa menestyneet koirat vielä valioituvatkin. Siinäpä sitä sitten onkin kasvattajalle haastetta, että pystyy parempaan...

Lue lisää...
 
Hanhitournee
30.08.2009

Aloitimme Karhun Jarmon kanssa lintukiertueemme Oulujärvellä sorsastuksen merkeissä. Aikaa sorsastukselle oli varattuna vain vuorokausi, ja sekin ainoastaan, koska emme onnistuneet saada lupia merelle aloituspäivälle. No, sorsastus alkoi aika perinteiseen tyyliin: Hyvin pian paukkeen alettua linnut parveutuivat keskelle järveä ja saaliimme jäi sitä kautta aika vähäiseksi. Pääsi Edda kuitenkin muutaman kerran vedestä noutamaan ja saipa neiti siinä illan suussa maistiaisia myös kaislikossa jäljittämisestä.

Image
Edda noutopuuhissa
 

Viimeksi päivitetty ( 09.09.2009 )
Lue lisää...
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 43 - 63 / 75